Web Yazılım

Web yazılım içerik yönetimi ile, birkaç saat gibi kısa süren bir eğitim sonucunda, web sitenizdeki değişiklik ve yenilikleri kolaylıkla yapmanıza,ister düz metin ister resim,ses veya video olsun web sitenizdeki tüm bilgilerin güncellenmesine olanak sağlar.

Web tasarım Seo Servis alanında yazılım programı olarak kullanılan PHP, HTML içine gömülebilen bir yazılım dilidir. PHP kullanımı bakımından hem HTML'den çok kolay tasarlanmış hem de kullanıcının istediği şekilde tasarımını kolayca kontrol etmesini sağlayan bir sistem mekanizmasıdır.

PHP web yazılım hakkında; özellikle Linux tabanlı programlarda daha etkili olduğu bilinmektedir. Web yazılım programı sisteminde ağırlık aspx (.net), php kullanılmaktadır. Google programlama sisteminde php kullanmıştır.

H5 Google Chrome ve Safari tarayıcılarının güncel sürümleri üzerinde deneme aşamasında da olsa çok daha iyi bir şekilde çalışmaktadır. Günümüzde kullanılan HTML 4.1 sürümü, CSS desteğiyle ne kadar düzenli ve sağlam bir yapıda kodlanırsa kodlansın yine de fazladan yazılan kodların işlevselliği bozduğu bilinmektedir. Bu yüzden HTML 5 bu ihtiyaçları karşılamak adına geliştirilmeye başlanmıştır. Video paylaşım sitesi Youtube, deneme aşamasında HTML5'i kullanıcılarına sunmaktadır.

HTML5 kullanmak aynı zamanda UI (kullanıcı arabirimi) mühendislerinin ve back end (sunucu uygulama) geliştiricilerinin sadece tek codebase kullanımından yararlanabiliyor olmaları demektir. Yapının temelleri aynı kalsa da, her platforma entegre edilmiş back end layerlar ve görüntüler olabilecektir. Bu, birbirine bağlı bir ürün tecrübesinin yaratılmasına yardım eden ürün çizgisinin karşısında, gelişimin yayılma sürecini hızlandırmaktadır.

Arama motorlarının mantığını bilmek ve bu mantığa göre web sayfası tasarlamak günümüzde en önemli kriterlerden biridir. Profesyonel bir web sitesinde yer alan her sayfa arama motorları tarafından indekslenebilir yapıda oluşturulmalıdır.

Doğru belirlenmiş strateji, analizler ve hedeflerin oluşturduğu bir proje başarılı bir web tasarımının en önemli süreçlerinden birini oluşturur. Bu aşamada firma ve firmanın faaliyet gösterdiği sektör analiz edilir. Ürün veya hizmetlere dair, resim, açıklama, teknik dökümanlar, referanslar ve benzeri bilgi ve belgelerin sitede nasıl yayınlanacağına karar verilir. İlgili siteler araştırılır. Web sitesinin alan adı ve hosting ihtiyaçları belirlenir. Analizlerden elde edilen bilgiler ışığında web sitesinin kurgulaması yapılır.

CSS web sitelerinin görünümünü düzenlemek ve yönetmek için kullanılan bir standarttır. CSS3 ile birlikte site görünümünü tek başına idare etme konusunda çok büyük bir gelişme gösterdi. CSS sadece yazı tipini ayarlayan ve sayfa planını oluşturduğumuz yapının üstüne tasarım araçlarına özel özellikleri(animasyon ve geçiş efektleri) olan bir standart haline geldi. CSS3 sayesinde web sitelerinin görsel işleri daha hızlı ve esnek şekilde halledilebiliyor.